top of page
Fons en zoon Stan De Bie (1939)
Historiek

206 jaar aan geschiedenis

Het begon allemaal in 1812, de tijd van Napoleon en ver voordat België loskwam van de Nederlanden en een onafhankelijk land werd. Jan De Bie had een café met een winkel In de Kroon waar nu de bakkerij staat. Hij beschikte over een bakhuis met oven voor eigen gebruik. Maar al snel kwamen de dorpelingen bij Jan aan de deur kloppen en Bakker De Bie werd een feit.

Zoon Charel De Bie kon van de stiel als bakker al leven. Diens dochter Pauline huwde met Stan Beyers en hij zette de bakkerij van zijn schoonvader verder, nadien zoon Alfons en dan diens zoon Constant. Zelfs na 3 generaties van Beyers werd Constant in de volksmond Stan van Fons De Bie genoemd.

Tot slot nam Jan Beyers, zoon van Constant Beyers, de bakkerij over en hield hij deze voor 42 jaar in stand. In 2005 werd de winkel al gesloten en werd alleen nog gebakken om broodautomaten te vullen en in 2018 haalde bakker Jan voor de laatste maal brood uit de oven. 

De bakkerij vertegenwoordigt een belangrijk stukje geschiedenis in Wuustwezel. Een erfenis die met Project De Kroon een nieuw leven ingeblazen krijgt.

Fons en zoon Stan 'De Bie' Beyers bij een nieuwe machine om broodjes rond te bollen rond 1939.

bottom of page